پنجشنبه 8 مرداد 1405
تاریخ : سه شنبه 23 تير 1405
کد 173996

تشکیل قرارگاه تنش آبی در شهرستان دماوند

فرماندار دماوند از تشکیل قرارگاه تنش آبی با هدف مدیریت منابع آب و تأمین پایدار آب شرب و کشاورزی در این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان دماوند، نشست بررسی وضعیت تنش آبی شهرستان به ریاست اسماعیل حیدری‌آزاد، فرماندار دماوند و با حضور آرمودیان‌مقدم، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار، سلطان آهی، معاون برنامه‌ریزی، هماهنگی امور عمرانی و فنی فرمانداری، بخشداران مرکزی و رودهن، شهرداران دماوند، رودهن، آبسرد، آبعلی و کیلان، رؤسای ادارات آب و فاضلاب، امور منابع آب، توزیع نیروی برق و جمعی از رؤسای دستگاه‌های اجرایی شهرستان در محل فرمانداری برگزار شد.

در این نشست، آخرین وضعیت منابع آب شرب و کشاورزی، راهکارهای مدیریت تنش آبی، هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی و برنامه‌ریزی برای تأمین پایدار آب در سطح شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.

حیدری‌آزاد با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آب گفت: کاهش نزولات جوی و تداوم خشکسالی طی سال‌های اخیر، کشور و به تبع آن شهرستان دماوند را با چالش‌های جدی در حوزه تأمین آب مواجه کرده است و مدیریت صحیح منابع موجود، نیازمند هم‌افزایی، برنامه‌ریزی دقیق و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی است.

وی با اشاره به شرایط خاص جغرافیایی شهرستان افزود: به دلیل توپوگرافی منطقه، بخش قابل توجهی از روان‌آب‌ها از شهرستان خارج شده و دماوند از حق‌آبه سدهای مجاور نیز بهره‌مند نیست؛ از این‌رو تأمین آب شرب و کشاورزی عمدتاً از طریق چاه‌ها انجام می‌شود که کاهش دبی آن‌ها، ضرورت برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای حفظ پایداری منابع آب را دوچندان کرده است.

فرماندار دماوند با بیان اینکه این شهرستان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری استان تهران است، تصریح کرد: افزایش جمعیت شناور و رشد مصرف آب در کنار کاهش منابع موجود، مدیریت مصرف و تأمین پایدار آب را به یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت شهرستان تبدیل کرده است.

وی از تشکیل «قرارگاه تنش آبی شهرستان دماوند» خبر داد و اظهار داشت: این قرارگاه با بهره‌گیری از ظرفیت تمامی دستگاه‌های اجرایی، مسئولیت هماهنگی، برنامه‌ریزی و اجرای اقدامات لازم برای عبور از شرایط موجود را بر عهده خواهد داشت و همه دستگاه‌ها موظف به همکاری کامل در اجرای مصوبات آن هستند.

حیدری‌آزاد با تأکید بر مسئولیت شرکت آب و فاضلاب در تأمین آب شرب شهرستان گفت: با وجود محدودیت‌های اعتباری، تأمین آب شرب مردم نباید تحت تأثیر مشکلات اجرایی قرار گیرد و دستگاه‌های متولی موظف‌اند با استفاده از همه ظرفیت‌های موجود، دغدغه شهروندان را در این حوزه برطرف کنند.

وی بر جانمایی مخزن و حفر چاه جدید در شهر کیلان، بررسی کارشناسی راهکارهای تأمین آب در شهر آبسرد، حفر چاه در بالادست تونل مشا برای تأمین آب شرب شهرهای آبعلی و رودهن و استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود برای افزایش پایداری شبکه آب تأکید کرد.

فرماندار دماوند افزود: شهرداری‌ها موظف‌اند از مصرف آب شرب برای آبیاری فضای سبز خودداری کرده و مطابق تفاهم‌نامه منعقد شده، از پساب تصفیه‌خانه مهرآباد برای این منظور استفاده کنند.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای استفاده از ظرفیت برخی چاه‌های کشاورزی در ساعات8 غیرمصرف خبر داد و ادامه داد: با رعایت ضوابط قانونی و پروتکل‌های فنی، بخشی از ظرفیت این چاه‌ها در خدمت تأمین آب شرب قرار خواهد گرفت.

حیدری‌آزاد تأکید کرد: آبرسانی به اراضی کشاورزی از طریق خودروهای حمل آب صرفاً با مجوز جهاد کشاورزی امکان‌پذیر بوده و استفاده از آن برای استخرها و ویلاهای غیرمجاز، تخلف محسوب می‌شود.

فرماندار دماوند یکی از عوامل شکل‌گیری مشکلات فعلی را توسعه ساخت‌وساز بدون تأمین زیرساخت‌های لازم دانست و اظهار داشت: مدیریت شهرستان با جدیت در برابر ساخت‌وسازهای غیرمجاز ایستاده است و حفظ منابع آب، انسداد چاه‌های غیرمجاز و صیانت از حقوق مردم، از مهم‌ترین اولویت‌های مدیریت شهرستان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به نقش دستگاه‌های خدمات‌رسان در مدیریت تنش آبی خاطرنشان کرد: قطع برق چاه‌های تأمین‌کننده آب شرب، روند تأمین آب را با اختلال مواجه می‌کند؛ از این‌رو اداره برق موظف است در این زمینه همکاری لازم را با مجموعه آب و فاضلاب داشته باشد.

فرماندار شهرستان دماوند با تأکید بر اینکه مردم، اصلی‌ترین سرمایه نظام و محور تمامی برنامه‌ریزی‌ها هستند، اظهار داشت: تأمین آب شرب و حفظ امنیت آبی شهرستان از بدیهی‌ترین مطالبات مردم است و مجموعه مدیریت شهرستان با حمایت استاندار محترم تهران، اجرای پروژه‌های زیرساختی و تأمین اعتبارات مورد نیاز را با جدیت دنبال خواهد کرد.

در پایان این نشست، تأمین آب از رودخانه دلیچای، پیگیری حق‌آبه شهرستان از سد ماملو، تسریع در اجرای پروژه‌های تأمین آب و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی برای عبور از تنش آبی به عنوان مهم‌ترین مصوبات جلسه مورد تأکید قرار گرفت.
 
  • نوشته شده
  • در سه شنبه 23 تير 1405
  • ساعت 07
  • توسط حمید کوچکی/ادمین فرمانداری دماوند
  • تعداد بازدید 22
  • واحد ارجاع دهنده وب سایت فرمانداری دماوند
نظرات شما
captcha refresh
Aa