عضو هیئت علمی و مشاور معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی از برنامه ریزی برای کشت سورگوم در ده هزار هکتار از اراضی کشور خبر داد و افزود: اساسی ترین رهیافت توسعه سورگوم در کشور، جلوگیری از واردات علوفه است.
کارگاه آموزشی و ترویجی توسعه کشت سورگوم با هدف ترویج و توسعه کشت گیاهان کم آب بر با حضور سرپرست سازمان، معاون مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، معاون بهبود تولیدات گیاهی، سرپرست مدیریت های زراعت و ترویج و جمعی از دامداران، زارعین و کارشناسان مربوطه در شهرستان های استان تهران با تدریس دکـتر ترابی از اعضـای هیـات علمی و مشـاور معـاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
ترابی در این جلسه ضمن بیان لزوم کشت سورگوم گفت: شرایط آب و کاهش حوزه آبریز شاهد هستیم که لزوم تغییر الگوی تولید و مصرف علوفه را می رساند. ما باید باتوجه به توان اکولوژیکی هر منطقه ای، علوفه مناسب هر منطقه با حداقل آب مصرفی و کیفیت مناسب را پرورش دهیم.
وی اضافه کرد: بزرگترین قدم، تغییر تولید از فصل تابستان به زمستان ببریم. هم چنین با رویکرد جایگزینی گیاهان با نیاز آبی کمتر و دوره رشد کوتاه تر، با درنظرگرفتن شرایط اقلیمی حاکم در راستای ارتقای بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی استان گام برداشت.
وی از برنامه ریزی برای کشت سورگوم در ده هزار هکتار از اراضی کشور خبر داد و افزود: اساسی ترین رهیافت توسعه سورگوم در کشور، جلوگیری از واردات علوفه است؛سالانه تا 8 میلیون تن واردات ذرت و 3 میلیون تن واردات جو وارد می کنیم که باید براساس منویات مقام معظم رهبری و سیاست های وزارت جهاد کشاورزی از تولید داخل تامین شود.
ترابی با اشاره به تصویب توسعه کشت سورگوم دانه ای در ستاد امنیت غذایی و تعیین نرخ خرید تضمینی برای این محصول گفت: سورگوم دانه ای می تواند جایگزین ذرت در دام های سبک، شیری و ... شود.
وی ادامه داد: سورگوم دانه ای با میزان تولید سالانه 65 میلیون تن دردنیا، جایگاه ویژه ای در صنعت گوشت و شیر دارد و در کشور ما نیز می تواند خوراک خوبی برای دام باشد.